Header

Sunday, September 28, 2014

My night time skin care routine - Dora

Hi everyone! Today I brought you my night time skincare routine! I wanted to make this post, because I had really bad skin, really bad acnes and it was so hard to get rid of them… and actually when I was younger my skin made me really shy. But now finally I found the products which helped my skin to clear up. I hope it’s going to be helpful! :)

Sziasztok!! Ma elhoztam nektek az esti bőrápolási rutinom! Szerettem volna egy ilyen posztot, mert tudom, hogy sokan küzdenek pattanásos bőrrel és mennyire nehéz őket eltűntetni. Én is, amikor fiatalabb voltam félénk voltam miatta, pedig ez természetes serdülő korban. De most végre sikerült egy olyan rutint kialakítanom, amivel a bőröm szinte teljesen kitisztult. :) Remélem, találtok benne hasznos infókat! :)




Every day at night when I get home all I want to do is just wash everything off my face, the leftover of my makeup, the dirt and everything like that.
First thing I do, is that I just wash my face without anything, just with clean water. Then comes the fun part: MASCARA TIME!!!! And of course the panda effect. :D I take my Nivea makeup remover and I pour a little bit on my fingers and I start to take off my mascara with circular motions. And yes, for this process I don’t like using a cotton pad, because it just absorbs most of the makeup remover, so I have to use more and more of it and fingers are more gentle I think, so this way I won’t pull out my lashes. After I’m done with the eye-massage (and I look like a real panda :D ) I rinse it with water.

Minden nap este, amikor hazaérek, az első dolgom az, hogy lemosom a smink maradékát és a sok piszkot, ami napközben a levegőből rátapadhat.
A legelső dolgom igazából annyi, hogy csak simán vízzel leöblítem az arcom, majd jön a legjobb rész: LESZEDNI A SZEMPILLASPIRÁLT!!! Ahányszor ezt csinálom mindig jó kedvem lesz a végére, mert olyankor úgy nézek ki, mint egy panda! :D Na de vissza a lényeghez! A Nivea sminklemosómból öntök egy picit a kezembe és gyengéden elkezdem vele masszírozni, körkörös mozdulatokkal a szempillám és a szemem. Igen,nem használok ehhez a lépéshez vattakorongot,mert az csak felszívja a sminklemosó nagy részét, emiatt pedig tovább tart leszedni vele a szempillaspirált. A másik pedig szerintem hogy az ujjak szerintem sokkal gyengédebbek, nem húzza annyira szempilláim és nem dörzsöli a szemem, mint az a kis vattakorong. Akkor tudjátok, hogy minden szempillaspirál lejött, hogy ha a szemetek körül fekete kráter van :D . Ekkor vízzel leöblítem és a szemem kész is.


The next thing is face cleaning. I use my Bioderma face and body wash, I use one pump and I start to massage my skin with it. This is not an exfoliator, this is just a gel for an everyday use, because it won’t dry out the skin and it takes of the makeup really gently. But of course sometimes we have to exfoliate, because it helps renew your skin. I exfoliate once or twice a week with my Neutrogena cucumber exfoliator. I really like it; I use this for years now.

Aztán jön a bőr megtisztítása. Ehhez a Bioderma arc és test „lemosóját” használom. Csak egyet pumpálok belőle és gyengéden elkezdem vele lemosni az arcom. Ugye néha a bőrünket radírozni is kell, mert azzal segítünk a bőrünknek, hogy könnyebben megújulhasson, ugyanis a radírozás eltávolítja az elhalt hámsejteket. Radírozni én hetente egyszer vagy kétszer szoktam csak, mert a túlzott, radírozgatás kiszáríthatja a bőrt, ezzel még több pattanást okozva. Ilyenkor én a Neutrogena uborkás radírját választom, évek óta ezt használom és nagyon bevált.


Then I’m mostly done with the makeup removing part. :D Next thing is to use a toner. I used a Bioderma one, but now I use a Body Shop one which is also really good. A just pick a cotton pad with some toner on it, and I run it over my skin to make sure that it’s 100% clean. And it is really important to use a toner without alcohol, because these ones can really dry your skin and damage it.

Ezután igazából nagyrészt kész is vagyok a sminkem eltávolításával. Utána csak annyit teszek annak érdekében, hogy a bőröm 100%-osan tiszta legyen, hogy egy vattakorongra teszek egy kis tonikot és ezzel alaposan áttörlöm az arcom. A tonik kiválasztásnál nagyon fontos, hogy olyat válasszatok, amiben nincs alkohol! Mert az alkoholos tonikok nagyon kiszáríthatják a bőrt és ezzel több kárt okoznak, mint amennyit segítenének.



Then comes the most important part: MOISTURIZING! This step is really important, because after we cleaned the skin with makeup removers and face wash, we have to put some moisture back in our skin or it’s going to dry out easily. I really like to use a gel face cream from The Body Shop. It’s really lightweight but it also moisturizes really well and this one I use is really good for oily skin.

Ez után következik a legfontosabb rész: HIDRATÁLÁS! Ez a lépés nagyon fontos. Mivel ugye mindenféle arctisztítóval lemostuk az arcunk, valamivel hidratálni kell a bőrünket, hogy az ne száradhasson ki. Én a The Body Shop-nak használom az egyik éjszakai gél állagú krémjét, mert nagyon könnyű a bőrön, ugyanakkor remekül hidratál, Én kifejezetten a zsírosabb bőrre valót használom.


And the last thing is to deal with the little pimples. Because YES! Sometimes because of the stress I have some little monsters on my face. I use a gel cream from chemists, which a doctor recommended to me. I use this just on the pimples.

Az utolsó pedig elbánni a pattanásokkal!!!! Van egy nagyon jó krémem, amit a barátnőimmel csak csodakenőcsnek hívunk, mert tényleg egy-két nap alatt eltávolítja a pattanásokat. Nekem ezt egy bőrgyógyász írta fel és patikákban lehet kapni. Annyi az egész, hogy egy nagyon picit kinyomok, és csak a kis pattanásokra teszek belőle.


And lastly I put on some lip balm.

A legvégén pedig még felteszek egy kis ajakápolót.





And that’s it! :) Me and also my skin are ready to bed! :)

És ennyi! :D Ezzel én is és a bőröm is készen állunk a lefekvésre. :)




No comments:

Post a Comment